Karidesli Semizotu Salatası ve Fırında Tombul Patates
Semizotu Salatası Malzemeleri:
- 1 kase ayıklanmış taze semizotu
- 2 yemek kaşığı haşlanmış mercimek
- 1 avuç doğranmış bebek domates
- Dilediğiniz kadar incecik doğranmış kırmızı soğan
- 1 paket karides
- Limon & Zeytin Yağı &Tuz &Karabiber
Yapılışı:
- Mercimekleri sirkeli ve tuzlu suda haşlayın. (Mercimekler dibe çökünce pişmiş demektir.)
- 1 paket karidesi tuzlu suda 10 dk. haşlayın.
- Haşlanmış malzemelerinizi ve domatesinizi & kırmızı soğanınızı ayıkladığınız taze semizotunuza ekleyin.
- Üzerine sosunuzu ekleyip karıştırın.
Fırında Tombul Patates' in Malzemeleri
- Kişi başı 1 patates
- 3 -4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 dal biberiye
- Tuz & Karabiber
- Patates başına 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Patateslerinizi iyicene yıkayın ve sonra havlu ile kurulayın
- Bu sırada fırınınızı 250 dereceye ayarlayın bir yandan ısınsın
- Tepsiye dizdiğiniz tombul patateslerinizin üzerine önlü ve arkalı olmak üzere çizikler atın
- Patatesleri önlü ve arkalı olarak güzelce tuz ve karabiber ile ovalayın üzerlerinde birazcık zeytinyağı gezdirin
- Tepsiye birkaç diş sarımsak ekleyerek fırınınızın içine yerleştirin.
- Yaklaşık bir saat ama bu saat fırına göre değişen bir kavram. Benim fırınımda 1 saatte pişti. Patateslerin içine zorlamadan bıçak giriyor ise patatesleriniz pişmiştir.
- Patatesler pişerken sos tavanızda patates başına 1 yemek kaşığı tereyağını, incecik doğranmış biberiyeyi, tuz, karabiberi ve birkaç diş rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
- Fırından çıkardığınız patatesleri ikiye bölün ve bu hazırladığınız sosu üzerlerine dökün patatesin bu sosu iyicene emmesini sağlayın ve aynı şekilde 4 dakika daha fırında bu sos ile pişirin.
Siz eşiniz dostunuz ile sohbet ederken mutfağa minik gidip gelmeler ile yemeğiniz kolayca hazır :=)
Güzel bir hafta sonu olsun!
Sevgilerimle,
little e.
Sevgilerimle,
little e.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder