26 Ağustos 2015 Çarşamba

Fırında Levrek



Fırında Levrek tam bir misafir ağırlama yemeği bence. Kendi kendine usluca pişerken sizde tüm hazırlığınızı yapmaya fırsat bulacaksınız. Geride kalanları mahalledekilere dört bacaklı dostlarımıza dağıtmayı unutmayalım :=)

Fırında Levrek

Malzemeler:

  • Kişi başı 1 levrek - Kesinlikle çok değil hatta az bulan bile olabilir çünkü çok leziz
  • Defne yaprağı  - Levrek başına 2 dal
  • Taze biberiye - Levrek başına 1 dal
  • 1,5 adet Limon - 1 limonu Dilim dilim üzerine serpiştireceğiz, yarım limonun suyunu da üzerine sıkacağız
  • 1 adet Kuru soğan
  • Sarımsak - Keyfe göre
  • Minik domatesler - İsteğe göre
  • Zeytinyağı -Tuz - Karabiber
Yapılışı:
  • Balıkçınıza pullarını ve içini temizlettiğiniz levreklerinizi eve getirince bir yıkayın sonra mutfak havlusu ile önlü arkaları kurulayın
  • Fırın tepsinizin altına yağlı kağıt serin
  • Balıkları önlü arkaları biraz zeytinyağı -tuz ve karabiber ile masaj yapar gibi ovun
  • Balıkların üzerine yanlamasına birkaç çizik atın önlü ve arkalı olarak
  • Balıkların bu çiziklerinin içine sarımsakları oturtun
  • Üstlerine yarım limonun suyunu sıkın eşit miktarda
  • Biberiye ve limon dilimlerini ve soğan dilimlerini karınlarına yerleştirin
  • En son da isteğe göre minik domateslerle renk katabilirsiniz.
  • Balıkların üzerine bir parmak su ekliyoruz ve yine üzerlerini yağlı kağıt ile kapatıp 180 derecede 30 dakika fırına veriyoruz
Afiyet olsun,
Sevgiler,
E.

Hiç yorum yok: