Fırında Levrek tam bir misafir ağırlama yemeği bence. Kendi kendine usluca pişerken sizde tüm hazırlığınızı yapmaya fırsat bulacaksınız. Geride kalanları mahalledekilere dört bacaklı dostlarımıza dağıtmayı unutmayalım :=)
Fırında Levrek
Malzemeler:
- Kişi başı 1 levrek - Kesinlikle çok değil hatta az bulan bile olabilir çünkü çok leziz
- Defne yaprağı - Levrek başına 2 dal
- Taze biberiye - Levrek başına 1 dal
- 1,5 adet Limon - 1 limonu Dilim dilim üzerine serpiştireceğiz, yarım limonun suyunu da üzerine sıkacağız
- 1 adet Kuru soğan
- Sarımsak - Keyfe göre
- Minik domatesler - İsteğe göre
- Zeytinyağı -Tuz - Karabiber
Yapılışı:
- Balıkçınıza pullarını ve içini temizlettiğiniz levreklerinizi eve getirince bir yıkayın sonra mutfak havlusu ile önlü arkaları kurulayın
- Fırın tepsinizin altına yağlı kağıt serin
- Balıkları önlü arkaları biraz zeytinyağı -tuz ve karabiber ile masaj yapar gibi ovun
- Balıkların üzerine yanlamasına birkaç çizik atın önlü ve arkalı olarak
- Balıkların bu çiziklerinin içine sarımsakları oturtun
- Üstlerine yarım limonun suyunu sıkın eşit miktarda
- Biberiye ve limon dilimlerini ve soğan dilimlerini karınlarına yerleştirin
- En son da isteğe göre minik domateslerle renk katabilirsiniz.
- Balıkların üzerine bir parmak su ekliyoruz ve yine üzerlerini yağlı kağıt ile kapatıp 180 derecede 30 dakika fırına veriyoruz
Afiyet olsun,
Sevgiler,
E.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder