26 Ağustos 2015 Çarşamba

Trüflü -Parmesanlı Fırında Patates



Patates aşığıyım ben kabul ediyorum! Her öğünde keyifle tükettiğim bir sebze. Bu tarifi lütfen deneyin kesinlikle pişman olmayacaksınız! :=)

Trüflü - Parmesanlı Fırında Patates

Malzemeler:

  • Elma dilim patates
  • 3 diş sarımsak
  • Trüflü zeytinyağı
  • İsteğe göre trüflü tuz
  • Tuz - karabiber
  • Parmesan
Yapılışı:
  • Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın bu esnada malzemeleri bir araya getirin
  • Patatesler tuz - karabiber ve trüflü zeytinyağı ile harmanlanıp fırın tepsisine yayılır
  • Üzerine arzu ettiğiniz bir baharat ekleyebilirsiniz benim tercihim kırmızı pul biber ve biberiyeden yana oldu
  • Yaklaşık 15 dakika fırında 200 derecede pişen patatesleri fırından çıkarıp üzerine parmesan rendeleyip yeniden 15 dakika fırında pişirmeye devam edin
Bu yemek balığın ve et yemeklerinin yanına çok yakışır hatta ev yapımı hamburgerin yanına da kızarmış patates yerine bu güzel tarifi deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun,
Sevgiler E.

Hiç yorum yok: