27 Ekim 2010 Çarşamba

Elmalı Milföy & Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği

Elmalı Milföy & T' nin Gurme Sosu

1 elmayı rendele, ceviz, tarçın, göz kararı krema ve çok az tereyağı ve biraz da kuru üzümle karıştır harç haline getir. 3 milföy hamurunun içlerine doldur ve güzel bir şekilde kapat. Pürüzsüz yüzeylerine yumurta sarısı sürün ve bıçakla çizikler at :=) fırında 220 derecede 10 dk. pişir) Fırından çıkan milföyler hafif soğuyunca pudra şekerini eleyerek üstlerinde gezdir.

Bu arada sizinle paylaşmayı unutmuş olabilirim ama gurme bir sevgiliye sahibim ve bundan da son derece mutluyum. Bu tatlının yanına bir de sos yapalım diyerek muhteşem uydurma fakat leziz ötesi bir sos yaptı. Biz afiyetle yedik size de tavsiye ederim.

T' nin Gurme Sosu;

-1 paket krema
-Göz kararı pudra şekeri
-Göz kararı esmer şeker

İşte mısır ekmeğinin tarifi;

-2 su bardağı mısır unu (silme)
-2 çorba kaşığı yoğurt (tepeleme)
-2 çorba kaşığı süt
-2 çorba kaşığı zeytin yağı
-1 paket kabartma tozu
-2 tatlı kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı karbonat
-1 çimdik tuz

Bütün malzemeleri bir kapta iyicene karıştırın. Fırın kabına yaydıktan sonra 220 derecede 20 dk. pişirin :=) Afiyetler olsun... Bu tarif benim değildir alıntıdır.

Sevgiler

Hiç yorum yok: