25 Temmuz 2011 Pazartesi

Muhteşem Makarna


Pazartesi sendromunu hafifletmenin en güzel yollarından biri de akşama keyifli bir aktivite koymak ve bütün gün o anı düşlemek.

Çokkk kolay 30 dakika da müthiş bir yemek sizi bekliyor üstelik çok rahat bir şekilde kalabalık arkadaş topluluğuna yapabileceğiniz üstelik de havalı görünüşlü bir yemek bu. :P

-1 paketten biraz az (350 gr) Barilla deniz kabuğu makarna
-Bir paket taze fesleğen
-100 gr incecik rendelenmiş parmesan
-1 tombul mozarella
-1 kavanoz Barilla ricottalı domates sos
-3 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz (isteğe göre)

Makarnamızı haşlıyoruz. Aldante olacak şekilde. Yani ısırında biraz lastik gibi olmalı :=)
Makarnalar lastik kıvamına gelince onları süzüyoruz ama bütün suyu değil yaklaşık yarım su bardağı su kalacak şekilde
Makarnaları yarım su bardağı su dolu tencereye alıyoruz üzerine bir kavanoz Barilla sosumuzu döküyoruz ve içine rendelenmiş ya da ezilmiş sarımsaklarımızı ekliyoruz, üzerlerine de 50 gr parmesan ekleyip ve orta ateşte biraz karıştırıyoruz (2dk). Bu esnada bir payreks alarak içini iyicene zeytinyağı ile yağlıyoruz. Makarnalarımızı payrekse alıyoruz. Üzerlerine mozerellaları minik minik doğrayarak serpiştiriyoruz. Geri kalan parmesanı da en üst kata serperek daha önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırınımıza koyuyoruz. Yaklaşık 10-15 dakika kadar fırında pişecekler. 2-3 dakika da bir çıkarıp iyicene karıştırdım ki üstteki makarnalar kurumasın ve bütün makarna taneleri sosu iyicene içine çeksin. Makarnaları çıkarttıktan sonra taze fesleğenlerinizi ince ince doğrayarak üstlerine serpip o mis gibi ferah kokusu ile beraber servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

Sevgilerimle,
little e.
Posted by Picasa

2 yorum:

Zeynep'in Evi dedi ki...

muazzam gözüküyor!

Little E dedi ki...

Tadı daha da güzel görüntüsünden :=)