29 Ocak 2012 Pazar

Bezelyeli Fırında Makarna

Bezelyeli Fırında Makarna:

Yarım paket makarnayı tuzlu ve 1 tavuk bulyonlu suda 5-6 dk haşlıyorum.
Haşlanmanın tamamlanmasına yakın bezelyeleri de içine atıyorum.
Makarnalar çok haşlanmamalı ki fırında hamur olmasınlar
Bir yandan da beşamel sos hazırlıyorum;
100 gr tereyağında 3 yemek kaşığı unu kavuruyorum
Üzerine 3 bardak sütü yavaşça ekleyerek karıştırıyorum ve biraz koyulaşınca kıvamı makarnaların üzerine döküyorum
Bu soslu makarnanın üzerine de minik mozarellalar ve kaşar rendesini yayıyorum, gerçekten çok leziz tavsiye ederim.
Önceden 200 dereceye ayarladığım fırına 15 dakika koyarak pişiriyorum son 5 dakikada da biraz parmesan ekleyerek pişirmeye devam ediyorum.

Sevgiler,
little e.

Hiç yorum yok: