24 Ağustos 2015 Pazartesi

Sarımsaklı - Parmesanlı Kuşkonmaz







Bu çok basit ama leziz meze ya da garnitür benim hayat kurtaran tariflerimden biri olduğu için sizinle paylaşmak istedim. Oldukça kısa bir sürede herkesin hoşuna gidecek bir yemeği masaya koymayı kim istemez ki?

Bu kuşkonmazı et yemeklerinin yanına ya da balık sofrasına meze olarak çok yakıştırıyorum.

Sarımsaklı - Parmesanlı Kuşkonmaz:

Malzemeler

  • 1 demet kuşkonmaz
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • İsteğe göre oranı değişen rende parmesan
Yapılışı
  • Kuşkonmazların en altlarındaki sert kısmı (yaklaşık 1,5 parmak) kesilir, çünkü o kılçıklı kısmının yerken bizi rahatsız etmesini istemeyiz.
  • Önceden kaynamış tuzlu suyun içine atılır 3 - 4 dakika kadar kaynatılır
  • 3-4 dakikanın sonunda pişen kuşkonmazlar içi buzlu su dolu bir kaba alınır (Renkleri kararmasın diye)
  • Daha sonra ayrı bir kasede rendelenmiş sarımsak, limon, tuz, karabiber ve sızma zeytinyağı karıştırılır ve sos elde edilir
  • Servis tabağına alınan kuşkonmazların üzerine sosu döktükten sonra isteğe göre parmesan rendelenir ve afiyetle yenir.
Not: Aynı tarifi kuşkonmazları biraz haşladıktan sonra limon suyu- sarımsak ve biraz tereyağı ile tavada döndürüp sıcak olarak yemeklerin yanına garnitür olarak da servis edebilirsiniz. Özellikle somon ve ızgara et yanına çok yakışıyor.

Afiyet olsun,

Sevgilerimle,
E.

Hiç yorum yok: